Barion Pixel
<strong>CSOMAGOD 2 MUNKANAPON BELÜL MEGÉRKEZIK HOZZÁD!</strong> CSOMAGOD 2 MUNKANAPON BELÜL MEGÉRKEZIK HOZZÁD!

Gluténmentes Somlói Galuska recept

TikTok VIDEO

Üdvözöllek a gluténmentes ízorgia birodalmában, ahol a hagyományos somlói galuska élménye találkozik a gluténmentes könnyedséggel. Ez a recept azoknak szól, akik szeretnének egy kis luxust és kényeztetést az édességeikben, miközben hűségesek maradnak a gluténmentes életmódhoz. Képzelj el egy pohárba rétegezett, nedves piskótát, melyet finom dióval és vaníliakrémekkel kényeztetünk, mindezt gluténmentesen. Készítsd el otthon ezt az elképesztően finom somlói galuskát, és hagyd, hogy az ízek és az illatok elkápráztassanak minden falatnál!

HOZZÁVALÓK

Diós piskóta

6 db tojás 

20 g Magic Sweet!

15 g Magic Mix

15 g darált dió 

3 g sütőpor

KAKAÓS PISKÓTA

6 db tojás

20g Magic Sweet!

15 g holland kakaó

15 g Magic Mix

3 g sütőpor

 

KRÉM

50 g Magic Booster 

20 g Magic Sweet 

1l cukrozatlan kókusztej

+5 g Magic Mix a végén (miután lehúzzuk a tűzről) 

 

CSOKISZÓSZ

Magic Sweet
Kakaó por

víz


ELKÉSZÍTÉS

Csinálunk egy csokis és egy diós piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és a száraz hozzávalókat. Ugyanezt megcsináljuk a kakaós piskóta hozzávalóival is. Sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 12 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

 

Amíg sül a piskóta, addig megcsináljuk a vanília szószt, mehet a fazékba a kókusztej és a többi hozzávaló, majd miután összefőtt lehúzzuk a tűzről és beletesszük a Magic Mix keveréket.

 

A kész piskótát belehelyezzük egy tálba, megkenjük rumaroma +Magic Sweet!  és víz keverékével. Aztán rakjuk a krémet, szórunk rá darált diót, és így rétegezzük amíg el nem fogynak a hozzávalók. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes Gabonamentes
Az oldal tetejére
Close menu
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.