2 db tojás
150g kókusztej
50g olvasztott ghee vaj (ha nem eszel vajat, kókuszzsír)
1 kk őrölt vanília ( vagy vanília zero )
fél csomag porélesztő
50g olvasztott vaj ( locsoláshoz )
+100g darált dió+2ek. Magic Sweet!
100g Magic Mix
2 ek Magic Sweet!
SODÓ
3 tojássárgája
1/2l kókusztej
1 kk őrölt vanília
Magic Sweet! ízlés szerint
HOZELKÉSZÍTÉS
A tojásokat felverjük, az instant élesztőt elkeverjük a kókusztejben és a tojással összeforgatjuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a többi hozzávalót. A tésztát összedolgozzuk és 30 percre letakarjuk pihenni.
Nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra és számunkra szimpatikus méretre szaggatjuk, majd mehet a tepsibe. Vajjal meglocsoljuk, majd dióval szórjuk és rétegezzük. Ha szükséges akkor a diót Magic Sweet!-tel édesíthetjük.
3-4 emeleten keresztül ismételjük:galuska- vaj - dió. Ezután mehet a 185 fokra előmelegített sütőbe 60-65 percre .
Amíg sül, addig elkészítjük a krémet, ehhez a kókusztejet a Magic Sweet!-et és az őrölt vaníliát összefőzzük majd a 3 tojásnak a sárgáját hozzáadjuk és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, kóstoljuk, hogy ízlik és kész is vagyunk a sodóval.
Pihentetjük ennyi percig: 30 perc
Sütési idő: 60-65 perc
Előmelegített sütőben: igen
Sütési hőfok: 185 fok
TIPP
Másnaposan még finomabb, minél többet van levegőn, annál finomabb lesz. Csinálj a tésztából dupla adagot és kalácsod is lesz, a krémből pedig madártejed, a fehérjét vízben szaggasd ki, ha használsz mikrót ott gyorsabb a galuska, 30 mp alatt kész tányérra szaggatva.