Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<strong>CSOMAGOD 2 MUNKANAPON BELÜL MEGÉRKEZIK HOZZÁD!</strong> CSOMAGOD 2 MUNKANAPON BELÜL MEGÉRKEZIK HOZZÁD!
<strong>Veled vagyunk!</strong> Veled vagyunk!
<strong>100%GLUTÉN ÉS GABONAMENTES!</strong> 100%GLUTÉN ÉS GABONAMENTES!
<strong>Tested lelked boldoggá tesszük!</strong> Tested lelked boldoggá tesszük!
<strong>Ingyenes szállítás 25.000Ft felett</strong> Ingyenes szállítás 25.000Ft felett

Almás lepény recept

Almás lepény recept

Ébredj az ízek kifinomult világára ezzel az alacsony szénhidrát- és cukortartalmú almáslepény recepttel! Egészséges alapanyagokból, diétás életmódot támogatva, ez a ropogós és fenséges desszert lehetőséget ad az édes élvezetekre anélkül, hogy lemondanál az egészségről. Készítsd el könnyedén, és érezd meg az édes és diétás harmóniát egy szelet almáslepény formájában!


 

HOZZÁVALÓK

2 tojás

90g olvasztott vaj 

150g víz 

1 csipet só 

100g Magic Mix 

1 ek Magic Sweet! 

 

ALMA TÖLTELÉK

6 db nagyobb alma 

3-4 tk. fahéj 

1 db tojás a kenéshez 

 

ELKÉSZÍTÉS

A nedves hozzávalókat alaposan összekeverjük kézi habverővel vagy villával, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a végén a Magic Mix keveréket. Gyors mozdulatokkal szilikon lapáttal/villával összedolgozzuk a tésztát. A tésztát két részre osztjuk és 10 percig pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a fahéjjal puhára pároljuk, ízlés szerint édesítjük.  

A tésztákat akkorára nyújtjuk, amekkora tepsiben szeretnénk sütni, én a vékony tésztát szeretem, de aki a vastagabbat kedveli azt is lehet, csak kisebb tepsibe tegyük.  Az alsó lapot villával néhány helyen megszurkáljuk,  majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig elősütjük. Ha kivettük, jöhet az almás töltelék, rá a második réteg tészta. A felső tészta réteget is szurkáljuk  meg villával 3-4 cm távolságban, majd kenjük le a tetejét felvert tojással, és süssük további 25 percig. 

 

Pihentetjük ennyi percig: 5 perc

Sütési idő: elősütés 8-10 perc töltés után további 25 perc 

Előmelegített sütőben: igen

Sütési hőfok: 180 fok 

 

TIPP 

A tészta alkalmas bármilyen pite készítésre, pite formában ugyanez a technika, elő kell sütni az alsó lapot és olyan vastagra nyújtjuk amilyen vastagon szeretjük. Szabadon tölthetjük szezonális gyümölcsökkel is, ha nem eszünk almát, akkor áfonyával, eperrel is mennyei! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes Gabonamentes
Az oldal tetejére