2 tojás
90g olvasztott vaj
150g víz
1 csipet só
100g Magic Mix
1 ek Magic Sweet!
ALMA TÖLTELÉK
6 db nagyobb alma
3-4 tk. fahéj
1 db tojás a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS
A nedves hozzávalókat alaposan összekeverjük kézi habverővel vagy villával, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a végén a Magic Mix keveréket. Gyors mozdulatokkal szilikon lapáttal/villával összedolgozzuk a tésztát. A tésztát két részre osztjuk és 10 percig pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a fahéjjal puhára pároljuk, ízlés szerint édesítjük.
A tésztákat akkorára nyújtjuk, amekkora tepsiben szeretnénk sütni, én a vékony tésztát szeretem, de aki a vastagabbat kedveli azt is lehet, csak kisebb tepsibe tegyük. Az alsó lapot villával néhány helyen megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig elősütjük. Ha kivettük, jöhet az almás töltelék, rá a második réteg tészta. A felső tészta réteget is szurkáljuk meg villával 3-4 cm távolságban, majd kenjük le a tetejét felvert tojással, és süssük további 25 percig.
Pihentetjük ennyi percig: 5 perc
Sütési idő: elősütés 8-10 perc töltés után további 25 perc
Előmelegített sütőben: igen
Sütési hőfok: 180 fok
TIPP
A tészta alkalmas bármilyen pite készítésre, pite formában ugyanez a technika, elő kell sütni az alsó lapot és olyan vastagra nyújtjuk amilyen vastagon szeretjük. Szabadon tölthetjük szezonális gyümölcsökkel is, ha nem eszünk almát, akkor áfonyával, eperrel is mennyei!